IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
10:57 | 5 октомври 2017
Обновен: 20:44 | 18 април 2024

Министърът на образованието и науката: Учителят е сред най-важните хора в живота ни

Приветствие на Красимир Вълчев по повод Международния ден на учителя

По материала работи: Пламен Янков
Министърът на образованието и науката: Учителят е сред най-важните хора в живота ни

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев направи обръщение по повод Международния ден на учителя, публикувано в официалния сайт на МОН:

 

"Скъпи учители,


Поздравявам Ви с Международния ден на учителя – 5 октомври!


Учителят за всеки от нас и нашите деца е сред най-важните хора в живота. От Вас зависи какво бъдеще ще има всяко дете, но във Вашите ръце е и бъдещето ни като нация, общество и държава. Мисията Ви е да дадете знание на децата и учениците, да ги подкрепяте и окуражавате. Училището и родителите имат общ дълг – да подготвят добри, честни, трудолюбиви и креативни личности. Да са горди българи и достойни граждани.  


Предизвикателствата пред Вас са изключително много. Затова днес изразяваме благодарност към всички, които са се посветили на учителството!


Вие, уважаеми учители, имате таланта, силата и отговорността да изпълните своя дълг. Вашите успехи са успехите на Вашите ученици. Пожелавам Ви здраве, сила и вдъхновение! 


Честит празник!"


Красимир Вълчев,

министър на образованието и науката

Коментари

Новини Варна