IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Общество
12:39 | 5 октомври 2017
Обновен: 00:04 | 28 април 2024

Предотвратиха опасност от разпространение на антракс

Пробите за заразата при 45-годишния овцевъд са положителни

По материала работи: Ставри Таргов
Предотвратиха опасност от разпространение на антракс

След разпоредена  проверка на Районната прокуратура в Разград е предотвратена опасност от разпространение на болестта антракс, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

 

Проверката, разпоредена по случая със заразен с антракс овцевъд и животните му, ще продължи, след като излезлите проби са потвърдили съмненията.

 

Положителни са пробите, взети от 45-годишния овцевъд от разградското село Трапище, както и на две от умрелите животни във фермата му, в която се отглеждат 560 овце. До момента там е констатирана смъртта на 10 животни, но са били взети проби само на две от тях.

 

След като Районната прокуратура в Разград образува преписка по случая, с  постановление овцевъдът бе изолиран в болнично заведение. Районната прокуратура в Разград разпореди на директора на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград да изпълни правомощията си по Закона за здравето за задължителната изолация в болнично заведение на овцевъда, заразен с антракс.

 

След разпореждането на Районната прокуратура в Разград органите на РУ на МВР в Лозница и на ОД на МВР в Разград са съдействали за привеждането на пациента в болнично заведение при спазване на всички мерки за сигурност и безопасност, за да не се допусне заразяване с антракс и на други лица.

Черно море

 

 

 

Коментари

Новини Варна