IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
15:35 | 5 октомври 2017
Обновен: 20:44 | 18 април 2024

Вандали счупиха 5 стъкла на нова жп мотриса

Нанесените щети на влака се равняват на 12 000 лв.

По материала работи: Пламен Янков
Вандали счупиха 5 стъкла на нова жп мотриса

Около 21:40 ч. дизелов мотрисен влак „Дезиро” е замерян с камъни в участъка между Копиловци и Кюстендил. Мотрисата е обслужвала пътнически влак № 60219 от София за Кюстендил, съобщават от БДЖ. В резултат на вандалската проява са счупени пет странични стъкла на дизеловата мотриса, която е част от най-новия подвижен състав на националния железопътен превозвач.

 

При инцидента няма пострадали пътници или служители на железницата, но посегателства от този род сериозно застрашават живота и здравето на клиентите и служителите на БДЖ.

 

Нанесените щети на мотрисата се равняват на 12 000 лв., като цената на едно ново странично стъкло е около 3 000 лв. Подобни посегателства допълнително усложняват състояние на дружеството, като фактически саботират всички усилия на неговото ръководство за предлагане на по-добра и по-качествена услуга.

 

От началото на 2017 г. това е 75-ият случай, при който влакове на „БДЖ-Пътнически превози” са замеряни с камъни. Тенденция е тревожна, защото за цялата изминала година случаите са общо 75.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна