IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
12:25 | 7 ноември 2017
Обновен: 08:32 | 25 април 2024

Половин милион българи стягат багажа за Коледа и Нова година

Около 120 хил. българи ще посрещнат Нова Година извън страната

По материала работи: Ставри Таргов
Половин милион българи стягат багажа за Коледа и Нова година

Половин милион българи тръгват на път за Коледа и Нова Година. Най-много хора ще пътуват за дните около Нова година, съобщи bTV.

 

Три дни в България средно струват около 300 лева на човек. Ако пътуването е в чужбина, сумата скача близо два пъти.
Oчакванията са около 120 хил. българи да посрещнат Нова Година извън страната.

 

Централна Европа и съседните ни държави Сърбия, Македония и Гърция са сред популярните дестинации. Екзотичните пътувания са по-скоро изключение.

 

Очакванията са, освен зимните курорти, и спа хотелите да са пълни. Две нощувки с празнична вечеря в един от спа комплексите излизат до 370 лв.

 

Организацията "Активни потребители" получава много сигнали за студени хотели, които отварят само за празниците.
"Оказва се, че хората отиват на място и хотелът започва да се затопля чак на третия, четвъртия ден. Няма да загубят толкова много, ако включат отоплението няколко дни по-рано", коментира Богомил Николов от "Активни потребители".

 

В този случай обезщетения за потребителите няма, но за хотела остава лошата реклама. Още по-неприятна е отмяната на пътуването или на полета. Затова е нужна застраховка. Трябва да внимаваме обаче какъв риск покрива застраховката, предупреждават от "Активни потребители".

 

Ако е включена само опцията сам да се откажеш от пътуването, при отмяна на полета парите за нощувки отново се губят. Ако се стигне до отмяна на полет, правото на обезщетение е между 250 и 600 евро, в зависимост от разстоянието.

 

Повече подобни новини четете в Investor.bg

Коментари

Новини Варна