IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
21:15 | 28 ноември 2017
Обновен: 19:04 | 2 май 2024

Починалият в съня си Кристиян – пушил "китайски чай"

Според специалистите дрогата може да предизвика инфаркт

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка фейсбук.

18-годишният младеж, който почина в съня си във врачанското село Борован, е пушил от модерната напоследък дизайнерска дрога, известна сред учениците като "китайски чай".

 

Според разпитани от полицията младежи дванайсетокласникът е бил в неделя вечерта заедно със своя връстник и приятел от Борован Светльо С. и двамата били забелязани да пият и да пушат от модерната дрога. От полицията не съобщават дали приятелят на Кристиян вече е разпитан по случая, пише "24 часа".

 

Специалисти твърдят, че предпочитаната от младежите нова дрога предизвиква силна възбудимост, заради амфетамина, с който се обработват листата на чая. Ако имащи проблеми със сърцето тийнейджъри пушат от този "китайски чай", могат да получат инфаркт или поражения на бъбреците и белите дробове, твърдят експертите.

 

Някои са припадали или са стигали до опит за самоубийство от тези чайове, предупреждават във форумите запознати с въздействието на дрогата ученици.

 

И двамата родители на Кристиян са родом от Борован, но отдавна са разведени и имат нови семейства и живеят в чужбина.
Въпреки че учел във Враца, Кристиян предпочитал да пребивава по-често при баба си и дядо си по бащина линия в Борован, които се грижели за него.

 

Именно при баба си Антоанета и дядо си Николай се прибрал в ранния неделен следобед тийнейджърът. В събота той бил с компания от съученици и приятели в къща за гости във Вършец. Разследването тепърва ще установява какво се е случвало на партито там и дали младежите са употребявали опасната смесица от алкохол и дрога.

Кристиян се прибрал при баба си и дядо си късно вечерта в неделя, споделил че е много изморен и ще си ляга. Възрастните хора не забелязали нищо необичайно в поведението му.

 

Рано сутринта в понеделник бабата Антоанета отишла да събуди внука си. Викнала му от вратата на стаята няколко пъти, но Кристиян не реагирал. Едва когато го приближила забелязала, че Кристиян лежи необичайно неподвижно.

 

Медицинският екип дошъл бързо с линейката, но на място само констатирали, че момчето е починало в съня си. При огледа не открили следи от насилие по тялото на Кристиян и споделили пред близките му, че вероятно сърцето му е спряло да бие няколко часа преди баба му да го потърси.

 

Тялото на тийнеджъра било предадено на съдебните медици във Враца, за да установят чрез аутопсия каква е причината за смъртта на 18-годишния.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна