IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
14:05 | 23 ноември 2014
Обновен: 21:21 | 18 април 2024

БДЖ променя разписанието на част от влаковете по маршрута София-Бургас

През периода от 25-и ноември до 13-и декември 2014 г. ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Нова Загора и Зимница. Причините за прекъсването на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания

По материала работи: manager
БДЖ променя разписанието на част от влаковете по маршрута София-Бургас

През периода на ремонта ще бъдат въведени промени в разписанията и маршрутите на всички бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка Нова Загора Зимница. С частична промяна в своя маршрут ще се движат два бързи влака със задължителна резервация и осемнадесет бързи влака, които пътуват по маршрутите от София за Бургас и Варна през Пловдив и Стара Загора, както и в обратните направления. Тези влакове ще се движат по променен маршрут от Стара Загора през Тулово, вместо както по редовния си график през Нова Загора Ямбол Зимница. В обратното направление влаковете ще се движат по променен маршрут през Зимница Тулово Стара Загора, вместо както по досегашното си разписание през Зимница Ямбол Нова Загора.
За осигуряване на транспортно обслужване на своите клиенти  БДЖ  ще пусне шест допълнителни бързи и пет пътнически влака, които ще пътуват в участъка между Стара Загора и Нова Загора.
С промени в своите разписания и маршрути ще се движат и 40 пътнически влака, които обичайно преминават през участъка между гарите Нова Загора и Зимница. За осигуряване на транспортно обслужване на клиентите, БДЖ ще пусне 13 допълнителни пътнически влака, които ще се движат в участъците Стара Загора Нова Загора и обратно, Стара Загора Тулово и обратно, Тулово Карлово и Тулово Казанлък.
За клиентите на националния железопътен превозвач ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват пътниците в участъка Нова Загора Ямбол Зимница и обратно.
Прекъсването на влаковото движение между гарите Нова Загора и Зимница налага промени в разписанията и маршрутите и на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии.
Информация за промените в разписанията и маршрута на влаковете, които пътуват в участъка на извършвания ремонт, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, а също така и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ.
За подробна информация можете да се обръщате към гишетата Информация и билетните каси в съответните железопътни гари.

 

Коментари

Новини Варна