IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
10:00 | 3 декември 2014
Обновен: 22:49 | 18 април 2024

Срещу 20 лв. пазят ред на опашките за парите от КТБ

От четвъртък започва изплащането на влоговете

По материала работи: Лиляна Трънкова
Срещу 20 лв. пазят ред на опашките за парите от КТБ

От четвъртък започва изплащането на влоговете от КТБ и се очакват огромни опашки пред деветте банки, които са натоварени с тази дейност.
Поне месец се очаква да продължат опашките пред финансовите институции – въпреки че още преди 2 седмици шефът на Фонда за гарантиране на депозитите призова хората да не се втурват да теглят парите си на мига, тъй като законовият срок е цели 5 години.
Както е известно гражданите могат или да изтеглят парите си в брой, или да ги преведат във вече съществуваща своя сметка, или да си открият нова сметка.
За нов тарикатлък пък пишат ежедневниците в деня преди старта на „голямото теглене“.
Според мълвата вложители вече се готвели да се избавят от висенето по опашки. Те си намирали хора да чакат вместо тях и да им пазят ред.
Тарифата била около 20 лева, а от нея се възползвали предимно безработни млади хора, които били готови да изгубят няколко часа за надника.
Банкерите все още не са наясно каква организация ще бъде създадена за изплащането на депозитите. При сухи тренировки се оказало,че за всеки клиент ще са необходими поне 5 минути и то при условие, че клиентът не иска да си разкрие сметка в съответната банка.

 

Коментари

Новини Варна