IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
17:54 | 1 март 2015
Обновен: 11:48 | 18 май 2024

Атракционно влакче тръгва за Цветница в Ловеч

За ученици груповият билет ще е един лев

По материала работи: Ставри Таргов
Атракционно влакче тръгва за Цветница в Ловеч

За един от най-почитаните християнски празници - Цветница в Ловеч ще тръгне атракционно влакче.  То е част от мащабен проект на общината  "Подкрепа за развитие на  туристическите атракции в община Ловеч".

Новото атракционно влакче е с капацитет  е 20  места. С него жителите и гостите на града ще могат да се придвижват от старата градска баня до Ловешката крепост, минавайки покрай други забележителности в стария квартал "Вароша“.  

Предвижда се да бъде утвърден и друг маршрут в рамките на Ловеч. Билетът за влакчето ще е два лева.  За групови посещения /над 15 лица/,  деца над 3-годишна възраст, ученици, студенти и  пенсионери цената е 1,50 лева. За ученици груповият билет ще е един лев.  

Предвидени са и пакетни семейни билети с деца до 18-годишна  възраст , които ще струват е 4 лева.Освен пускането на атракционното влакче по проекта е реконструирана и старата градска баня, която е превърната в своеобразен музей на водата. Ремонтирана и обновена е и крепостта „Хисаря“. Подготвени са и други атракции за туристите, съобщи БНР.

Черно море

Коментари

Новини Варна