IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
18:30 | 21 февруари 2020
Обновен: 02:12 | 22 март 2024

МВР: Операциите срещу битовата престъпност дават резултат

Действията на полицейските служители са осъществени под ръководството на прокуратурата

По материала работи: Пламен Янков
МВР: Операциите срещу битовата престъпност дават резултат

Специализираните операции по противодействие на битовата престъпност дават резултат и те ще продължат. Това заявиха старши комисар Милен Маринов, директор на ОД МВР-Ловеч и Валентин Вълчев, административен ръководител на Окръжна прокуратура -Ловеч по повод проведени две специализирани полицейски операции през последните дни на териториите на Троян и Ловеч. Действията на полицейските служители са осъществени под ръководството на прокуратурата, пише Дарик.

 

По време на предприетите действия в Троян и в околните села е разкрит грабеж в с. Орешак. В деня на операцията в РУ- Троян е получен сигнал от жителка на селото, че предния ден в дома ѝ са влезли трима непознати, които чрез измами и заплаха са отнели от нея два златни пръстена. Установени и задържани са извършителите - двама мъже на 19 и 25 години и момиче на 14 години, всички криминално проявени.

 

Отнетите пръстени са открити и иззети от заложна къща. По случая е образувано досъдебно производство, а две от лицата са с постоянна мярка задържане под стража, заявиха още от прокуратурата. В с. Балканец, след получен сигнал и претърсване на къща, служителите на реда са установили и иззели пневматична пушка, преработена за стрелба с патрони и боеприпаси за нея.

 

Старши комисар Милен Маринов допълни, че полицейските екипи са извършили проверка на 464 МПС и на 510 лица, като за установени нарушения са съставили 18 акта по ЗДВП и 70 глоби с фиш. Действията са осъществени от служители на икономическа, криминална и пътна полиция при РУ-Троян и служители на Зонално жандармерийско управление-Плевен и са били насочени към спазването на Закона за движение по пътищата, следене за вещи и предмети обект на престъпни посегателства, търговия с акцизни стоки без бандерол и др. Участие в полицейската операция са взели и представители на НАП, Комисията за защита на потребителите и на Агенция „Митници“.

 

В хода на специализираната полицейска операция на територията на Ловеч и общината са установени извършители на две кражби, образувани са и две досъдебни производства. Друго досъдебно производство е образувано за притежание на наркотици. Проверени са 5 лица, които имат две и повече висящи досъдебни производства, като за две от тях е установено, че са обвиняеми и са задържани. Още едно досъдебно производство е образувано за държане на акцизни стоки без бандерол. В рамките на операцията служители на РУ-Ловеч са проверили десетки автомобили и лица.

Коментари

Новини Варна