IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
20:14 | 24 март 2015
Обновен: 03:03 | 25 април 2024

Президентът откри 62-метров плац на гвардейците

Съоръжението е с дължина 62 м и ширина 59 м

По материала работи: Борис Проданов
Президентът откри 62-метров плац на гвардейците

Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев беше гост на Националната гвардейска част и присъства на ритуал по откриването и освещаването на новопостроения строеви плац на гвардейците.


Плевнелиев и командирът на Националната гвардейска част бригаден генерал Боян Ставрев прерязаха лентата на новооткритото съоръжение с дължина 62 м и ширина 59 м, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 

“Тази инфраструктура беше построена само за 60 дни и ще ни позволи да усъвършенстваме уменията и професионализма си в строевата подготовка. Благодарение на него нашето представително формирование добива завършен вид“, отбеляза в приветственото си слово бригаден генерал Боян Ставрев.

 

Той изказа благодарност на президента Плевнелиев, защото, по думите му, реализирането на строителните дейности станаха възможни, благодарение на средствата, отпуснати от служебното правителство.


На церемонията присъстваха зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Константин Попов, генерали, офицери, граждани.


По-късно държавният глава разгледа обновения музей в щаба наНационалната гвардейска част и се запозна с плановете на командването за по-нататъшното реновиране на учебно-материалната база в поделението.

Коментари

Новини Варна