IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:51 | 27 юни 2020
Обновен: 18:45 | 14 май 2024

Настояват за глоба на шефа на БНТ Емил Кошлуков, появил се без маска

Искането е от сдружение "Православна младеж – Света Петка Търновска"

По материала работи: Ставри Таргов
Настояват за глоба на шефа на БНТ Емил Кошлуков, появил се без маска

Генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков трябва да бъде санкциониран минимум с 300 лева за това, че при посещението си в Съвета за електронни медии (СЕМ) на 24 юни т.г., където бе изслушан в продължение на близо 2 часа за ситуацията около предаването "Вяра и общество", той се появи без поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата. Това заявяват от сдружение "Православна младеж – Света Петка Търновска".

 

 

С това свое поведение г-н Емил Кошлуков наруши въведените от министъра на здравеопазването със заповед от 22 юни 2020 г. временни противоепидемични мерки и следва да бъде санкциониран от Столичната регионална здравна инспекция, посочват от сдружението.

 

Най-скандалното е, че след продължителното изслушване в СЕМ във връзка с напрежението около предаването "Вяра и общество" с водещ Горан Благоев, генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков даде
и голям брифинг за многобройните журналисти, изпратени да отразят събитието, като се появи пред представителите на медиите също така без каквато и да е предпазна маска, а и не спазваше по време на изявлението си задължителната санитарна дистанция от минимум 1.50 или 2 метра.

 

Убедени сме Столичната РЗИ ще бъде безкомпромисна към нарушенията на въведените от министъра на здравеопазването със заповед от 22 юни 2020 г. временни противоепидемични мерки. Ще настояваме г-н Кошлуков да се извини за поведението си и от екрана на БНТ – телевизията, която се издържа изцяло от българския данъкоплатец,  подчертават от младежкото православно сдружение.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна