IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
15:38 | 13 септември 2020
Обновен: 09:37 | 19 април 2024

Деца от приюта на отец Иван почиват на море в Слънчев бряг

Ваканцията е осигурена от хотелиер

По материала работи: Ставри Таргов
Деца от приюта на отец Иван почиват на море в Слънчев бряг

И това лято над 20 деца, за които се грижи отец Иван от Нови хан, са на почивка в Слънчев бряг. Те са на море по покана на хотелиера Венелин Ташев, който им подарява очаквана ваканция за поредна година.

 

След като миналото лято отец Иван заведе на море деца от дома в Нови хан, сега е на море в Слънчев бряг с 23 деца от втория негов дом в Якимово.


Миглена е на море с 6 деца, 4 - нейни и две от дом, които е взела, за да се грижи за тях. Казва, че ако не е била поканата от Слънчев бряг, нямало как да ги заведе на море.

 

На неочакваната ваканция се радват и по-големите от дома в Якимово. За 18-годишния Иван това не е първо море, но отново е вълнуващо след месеците на изолация.

 

В неделя в хотела е организирана благотворителна акция. Най-много се нуждаят от храна и пари, за да изкарат зимата. В домовете в Нови хан и Якимово има общо 240 деца. 75 са учениците и 36 ходят в детска градина.

 

За децата са организирани разходка с лодка и туристическо влакче. Имат и покана от сладоледения салон в Несебър.

 

Вижте още в репортажа Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна