IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
16:01 | 8 октомври 2020
Обновен: 04:28 | 23 април 2024

Замеряха с яйца министър Ангелов в Пловдив

Арестуваха ги

По материала работи: Ставри Таргов
Замеряха с яйца министър Ангелов в Пловдив

Органите от РЗИ - София, ще следят за спазване на мерките по време на мача България-Унгария, който ще се играе на националния стадион. Маските на открито не са задължителни, но ще се следи за дистанцията.

 

Това заяви в Пловдив здравният министър проф. Костадин Ангелов, който участва в заседание на областния кризисен щаб.
 

 

Той допълни, че имат разрешение от УЕФА да се допуска до 30% публика на стадиона. "Ние сме я свели до 20%, като ще се сяда през две седалки", добави Ангелов.

 

На влизане в сградата на областната управа в Пловдив двама младежи са се опитали да го замерват с яйца. Така искали да изразят протеста си към правителството. Те обаче бързо са били задържани от органите на реда.

 

"Нямах възможност да разговарям с тях. Дори не ги видях. Изненадан съм. Проблемите се решават с диалог", коментира по-късно Ангелов. Той допълни, че не са могли да го улучат.

 

В Пловдив министъра похвали областната управа и местната РЗИ за организацията по справяне със заразата. По думите му заетостта на леглата в града и областта е по-ниска от средноизползваната за страната. По данни на Националната информационна система за последното денонощие заразените в града и областта са 65.

 

Ангелов обаче даде друга цифра. "Към дата 7 октомври имаме 99 с положителни тестове, а в интензивното са били шестима, като двама от тях са починали тази нощ. Те са били с придружаващи заболявания", каза той. По думите му от началото на пандемията досега има инфектирани 126 медицински лица, от тях 74 са излекувани.

 

"Сега имаме 52 активни случая, като в лечебни заведения са настанени шест - двама лекари, две сестри, санитар и още един. Останалите се лекуват в домашни условия", каза проф. Ангелов, цитиран от Dnes.bg.

 

 

Коментари

Новини Варна