IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
08:48 | 27 октомври 2020
Обновен: 12:31 | 25 април 2024

Коронавирусът погуби две млади учителки – от Шумен и Разград

Училището ще поеме разходите за погребението

По материала работи: Ставри Таргов
Коронавирусът погуби две млади учителки – от Шумен и Разград

Нови 2-ма учителите (на 48 г. и 49 г.) са починали от COVID-19, пише във фейсбук началният учител Петър Велков и обяснява:

 

"Учителка от професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии "Асен Златаров" в Шумен почива след 10-дневна борба в неделя вечерта. Тя е преподавала на деца със специални образователни потребности. Училището ще поеме разходите за погребението.

 

С коронавирус е и сестрата на починалата, също учителка в гимназията, но нейното състояние е относително добро. Двете жени се почувствали зле по-миналия петък.

 

Отново в неделя почива и 48-годишна преподавателка от Основно училище "Н. Й. Вапцаров" в Разград. Тя излязла в болнични и била поставена под карантина, съобщава "24 часа".

 

Диагнозата й била поставена по-късно и нямало контактни с нея ученици и колеги. През миналата седмица състоянието на жената се усложнило и се наложило да бъде хоспитализирана, а в неделя починала.

 

Информацията се съобщава от различни кореспонденти и местни медии.

 

Почивайте в мир!", заключава Велков.

Коментари

Новини Варна