IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
16:28 | 20 ноември 2020
Обновен: 08:50 | 15 май 2024

Уволнения за петима заради починалите на стълбите пациенти

Други двама са с последно предупреждение

По материала работи: Ставри Таргов
Уволнения за петима заради починалите на стълбите пациенти

Петима служители на УМБАЛ „Свети Георги“ ще бъдат уволнени заради случая, при който двама пациенти с Ковид бяха оставени да чакат на стълбите пред клиниката по токсикология, а часове по- късно починаха.

С поста си ще се разделят един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Други двама ще бъдат наказани с предупреждение за уволнение.

В официалното съобщение не са посочени имената на наказаните. Пресцентърът се позова на на Закона за защита на личните данни.

От болницата съобщават, че комисията продължава работата си и към предмета на проверката днес е добавен и още сигнал за починал на 18 ноември пациент.

Материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.

От днес в лечебното заведение се въвеждат по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, уточняват от здравното заведение, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна