IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
09:16 | 24 ноември 2020
Обновен: 03:57 | 18 април 2024

Скандално: Няма да слагам маска, безсмислено е, упорства бивш зам.кмет

Александър Долев написа на лист декларация, че се отказва от хоспитализация, ако се разболее

По материала работи: Ставри Таргов
Скандално: Няма да слагам маска, безсмислено е, упорства бивш зам.кмет

Александър Долев


Бившият зам.-кмет на Пловдив Александър Долев, който беше задържан в столичното метро в края на миналата седмица, защото е без маска, щял да продължава да ходи без предпазно средство, защото "нямало коронавирус" и той бил измислица. Това заяви самият той в рубриката "Пълен абсурд" по Нова тв. Бившият зам.-кмет стигна дори и по-далеч.

Той написа на лист декларация, че се отказва от хоспитализация, ако се разболее, защото нямало коронавирус.

Ще продължавам да ходя без маска. Не ми пука, обяви Долев. В неделя, придружен от двама адвокати и двама свидетели, той направил една обиколка на метрото без маска. Полицаите вече не го спрели. Според него полицията нямала право да го глобява, защото заповедта на министъра на здравеопазването била нищожна, защото не била обнародвана в "Държавен вестник", а трябвало, защото е нормативен акт.

Долев не бил ходил на лекар от 2007 г. То се лекувал с народна медицина. Според него маската не предпазвала от вируса. Полицията се дразнела на неговата смелост, а хората умирали не от коронавирус, а от други заболявания, съобщава "24 часа".

Коментари

Новини Варна