IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
09:10 | 22 декември 2020
Обновен: 11:05 | 29 април 2024

Facebook разбор на пандемията: PCR тестването – статистика или стъкмистика?

Властта може да отслаби мерките и да ни докара корона-бич около средата на януари и десетината дни след нея

По материала работи: Ставри Таргов
Facebook разбор на пандемията: PCR тестването – статистика или стъкмистика?

Какво можем да кажем за вируса, анализирайки го на седмична база? Продължава да е нисък и все по-стремглаво да намалява броят на проведените PCR тестове - това вече е трайна и може би необратима тенденция!

Даже при обичайните "стандарти" за нищожен брой PCR тестове през уикенда, неделните едва 790 теста са убийствено и престъпно малък брой!

Държавата затваря очи и се протяга блажено през почивните дни, нехаейки за вируса. Така ще се сбъднат предсказанията на изведнъж получилите пристъп на неоправдан оптимизъм млади и уважавани от мен математици, които облажиха властта с прогнозите си за по-малко от 500 души на ден заразени около Коледа.

Така те могат само да подкокоросат допълнително властта да отслаби мерките и да ни докара корона-бич около средата на януари и десетината дни след нея.

Но е факт - хората или не си правят PCR тестове (особено ако живеят в по-малки населени места), или "мигрират" към по-бързите и по-евтини антигенни тестове.

Ето защо статистиката на официално съобщаваните нови заразени не ни дава никаква или поне ПОЧТИ НИКАКВА представа какво се случва с вируса, тя е едно излишно усилие, което претендира от сумата на неверни данни да получи верен резултат - нещо, което е абсолютно невъзможно.

Така че това не е статистика, а брутално подвеждаща стъкмистика.

(Със съкращения, от Facebook профила на Николай Слатински)

Коментари

Новини Варна