IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
14:30 | 11 януари 2021
Обновен: 09:12 | 23 март 2024

Всеки пети учител иска да се имунизира срещу коронавируса

Приоритетно ще бъдат ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните институции

По материала работи: Ставри Таргов
Всеки пети учител иска да се имунизира срещу коронавируса

21% от учителите са заявили желание да се ваксинират до момента, съобщиха от здравното министерство. Записването ще продължи, докато тече ваксинацията на втората група по плана, съобщава БНР.

Приоритетно ще бъдат ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните институции. Това стана ясно по време на работна среща, в която участваха министрите на здравеопазването и образованието - Костадин Ангелов и Красимир Вълчев, и членове на Националния оперативен щаб.

Темите на разговора бяха противоепидемичните мерки в училищата и предстоящата ваксинационна кампания на педагогическия и непедагогическия персонал.

Анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения - се посочва в съобщението.

Предстои масово тестване на работещите в образователната сфера. Темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението, се допълва в съобщението.

Коментари

Новини Варна