IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
11:45 | 5 февруари 2021
Обновен: 16:02 | 28 април 2024

Светът полудя, сал Мангъров се кротна: При много ограничени – много болни

Според него мерките срещу пандемията са неефективни

По материала работи: Ставри Таргов
Светът полудя, сал Мангъров се кротна: При много ограничени – много болни

Ако исках да вляза в политиката, щях да оглавя листата на друга партия, а не на АБВ. Така инфекционистът доц. Атанас Мангъров коментира в "Лице в лице" по bTV издигането му за водач на листа за предстоящите избори.

Това доведе до остра реакция на Георги Първанов, който е основател на политическата сила и почетен председател.

"Моето решение да бъда там не е политическо, а човешко. Това е партия, която се обърна към мен, довери ми се и споделя моето виждане за нещата.

Тя ми дава пълна свобода, аз не съм ангажиран с нищо там. Смятам, че моят избор е правилен и съветвам хората да ме последват", каза доц. Мангъров.

По думите му хората не трябва да се делят на леви и десни, а да се дистанцират от статуквото. Относно реакцията на Първанов, инфекционистът заяви, че не е целял да предизвиква разцепление в партията, но се радва, че политическата сила е застанала зад него.

"Хората, на които им е дошло до гуша, трябва да се присъединят към нас. Хората трябва да се обединят срещу тази сила, която е наднационална и кара страните да се самоубиват по всякакъв начин.

Малките хора трябва да се противопоставим на това бедствие", заяви инфекционистът и допълни, че мерките срещу пандемията са неефективни.

Според него средната възраст на загиналите от коронавирусна инфекция е 75 г., почти колкото е и средната продължителност на живота у нас. Доц. Мангъров заяви, че единствените ограничения трябва да са за рисковите групи, за които има вариант да изкарат тежко заболяването и да се спазва хигиена.

Относно новите варианти на коронавируса, той посочи, че те не засягат вече преболедувалите хора и добави, че ако ваксината действа и на новите разновидности, както се твърди, то хората не трябва да се притесняват от повторно заразяване.

Доц. Мангъров каза, че няма обяснение защо в държавите с най-много рестрикции нивото на заразени е високо. "Много скоро ще стигнем до това сакрално число - 70% от хората да са се срещали с вируса, докато ние се натуткаме с ваксините.

Много често ме питат: &"Да се ваксинирам ли?", а аз им отговарям: "Все едно ме питате да се оженя ли?". Проблемът е, че тези ваксини не са изпитани по правилата на добрата клинична практика и да се налагат такива продукти масово е неразумно и рисково", коментира инфекционистът.

Той заяви, че трябва да се проучат дългосрочните страничните ефекти от ваксините, а за целта са нужни години и допълни, че гласът на хората, които са на неговото мнение, се заглушава, съобщава "Труд".

Коментари

Новини Варна