IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
09:45 | 17 март 2021
Обновен: 12:32 | 25 април 2024

Близки на починалата учителка настояват: "AstraZeneca" причини смъртта й!

Според директора на болницата, причината за смъртта е Ковид-19, за който Тинка Шопова не е подозирала, че има

По материала работи: Ставри Таргов
Близки на починалата учителка настояват: "AstraZeneca" причини смъртта й!

В края на февруари 54-годишната Тинка Шопова и колегите и от училището в град Рила се ваксинирали с препарата на AstraZeneca.

"Tя ми каза, че на 26 (февруари, бел. ред.) си е сложила ваксината. Мислим, че от това (е починала, бел. ред.), понеже тестът беше отрицателен. Нямаше Kовид-19", сподели сестрата на починалата Здравка Шопова.

"От училището са заведени в Дупница и са направили групово на преподавателите ваксина, в руското училище има и други проблеми с учители", съобщи кметът на село Стоб - Георги Ставрев.

Няколко дни след това жената е приета в тежко състояние в реанимацията на болницата в Благоевград, където е починала.

"Остра сърдечна недостатъчност, оток на белия дроб, кръвта ѝ, съсирила се е кръвта", коментира сестра ѝ Здравка.

Според директора на болницата, причината за смъртта е Ковид-19, за който Тинка Шопова не е подозирала, че има.

"Изключено е, няма как от една ваксина да бъде унищожен бял дроб за 10-12 дни, в рамките на две седмици да речем. Единственото, което е възможно, е тази жена да е била заразена, когато се е имунизирала", коментира директорът "МБАЛ Благоевград" д-р Огнян Митев.

"Официално се води Ковид-19, но доколкото говорих със сестра й, тя си е имала друго заболяване жената. Получила е криза, вдигат я с бърза помощ на обяд и през нощта умира", смята Ставрев.

От училището в Рила отказаха коментар и не уточниха имат ли и други учители в тежко състояние след имунизацията, както твърди кметът на Стоб. Директорът му също е под карантина.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна