IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
11:00 | 6 април 2021
Обновен: 05:35 | 26 март 2024

10-годишен се удави в напоителен канал

Искал да измие калните си обувки

По материала работи: Ставри Таргов
10-годишен се удави в напоителен канал

10-годишно дете е намерило смъртта си в напоителен канал в пловдивското село Найден Герово, община Съединение. Сигналът за трагичния инцидент е получен вчера в 17,04 ч в пожарната, където е съобщено, че хлапето е паднало в канала и се удавило.

Дълбочината е била 5 - 6 метра. На мястото на инцидента са изпратени 4 екипа, които след издирване са намерили и извадили тялото от водата, уточниха от „Пожарна безопасност и защита на населението“.

10-годишният Ангел от пловдивското село Найден Геровое искал да измие калните си обувки в него. Събул ги е, но се подхлъзнал и паднал във водата. Започнал да се дави и да вика за помощ.

Свидетел на страшната сцена станал неговият приятел връстник, с когото били заедно на канала. Двете деца отишли там, за да си играят и да хвърлят камъни и пръчки, научи 24plovdiv.bg.

След като Ангелчо паднал, другото момче се изплашило и хукнало към селото. Разказало на родителите си какво се е случило и група от Найден Герово тръгнала към съоръжението, за да провери дали е истина. Като видели обувките на Ангел, хората се обадили на полицията.

На място бързо пристигнал голям екип от пожарникари, униформени и служители на Гражданска защита. Жители на Найден Герово пък с джипове и кросове мотори също се включили, тъй като каналът е дълъг - започва от язовир Тополница и свършва до яз. Пясъчник.

Безжизненото тяло на Ангел е открито час и половина след инцидента на 5 - 6 м дълбочина. Заради обилните валежи в каналът е бил пълен.

Майката на Ангел има още 5 деца и е бременна. При изваждането на трупа на сина й припаднала.

В Найден Герово са потресени от нещастието, сполетяло семейството. Местните са забранили на децата си да припарват до канала, пише "24 часа".
 

Коментари

Новини Варна