IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
09:45 | 29 април 2021
Обновен: 06:58 | 17 април 2024

Полицията на крак в страната. Засилват мерките за Великден. Ето какви са те!

По магистралите "Тракия" и "Хемус" не се очакват сериозни затруднения

По материала работи: Ставри Таргов
Полицията на крак в страната. Засилват мерките за Великден. Ето какви са те!

Полицията на крак в цялата страна по време на Великденските празници. Това стана ясно на брифинг на МВР.

Ще има дежурни пожарникари в най-големите църкви. 30 екипа ще са разположени в цялата страна. Ще има масово присъствие на униформени около храмовете. Те ще се следят да няма струпване. Екипи на полицията ще има и по автогари и жп гари.

Засиленият контрол от страна на "Пътна полиция" ще бъде насочен към спазване на скоростните режими, проверка на шофьори за употреба на алкохол, наркотици и агресивно поведение на водачите с цел предпазване от пътни произшествия.

По магистралите "Тракия" и "Хемус" не се очакват сериозни затруднения. Зоната около Александър Невски в столицата ще бъде отцепена за автомобили по време на Великден.

Близо 180 нарушения установили пожарникарите при проверки в църкви и манастири през последните дни. Основно става дума за нередовни документи или непроверени пожарогасители, като са инспектирани били 1300 обекта.

От криминална полиция отчетоха, че има спад на домовите кражби през първите три месеца на годината, спрямо същия период на миналата година. Така, ако през първите три месеца на 2021г. е имало 1468 кражби, тази година са 1040. Увеличила се и разкриваемостта с шест процента.

От полицията съветват хората да ползват здрави врати и заключващи патрони висок клас. Това прави проникването през входната врата невъзможно. Друга критична точка на жилищата е дограмата, затова е добре да се ползват райбери или здрави обкови. Крадците се интересуват какви ценности има вътре в жилището и кога собствениците ги няма, както и дали има поставени камери и СОТ, уточниха от полицията.

По Великден единственото ограничение на магистрала заради ремонт е между пътните възли "Чирпан - Изток" и "Стара Загора" на АМ "Тракия", сочат данните на АПИ. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

За улеснение на пътуващите към едно от най-светите за християните места в Родопите - Кръстова гора, за предстоящите църковни празници Великден и Гергьовден, когато местността се посещава от много поклонници и туристи, се спират взривните и ремонтните дейности по пътя Югово - Лъки.

Те ще бъдат преустановени на 1 май, 2 май и 6 май. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта от 30 км/ч., съобщава m.dir.bg.

Коментари

Новини Варна