IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Общество
10:00 | 29 април 2021
Обновен: 16:23 | 26 март 2024

МОН с много важно решение за учениците под карантина, които имат матури

Допълнителни изпити няма да се провеждат

По материала работи: Ставри Таргов
МОН с много важно решение за учениците под карантина, които имат матури

Учениците, поставени под карантина няма да имат вписана в удостоверението за завършен клас оценка от Национално външно оценяване, а тези в 12 клас могат да се явят в следваща сесия. Допълнителни изпити няма да се провеждат. Това съобщават от Министерството на образованието и науката в отговор на въпрос.

Изпитите от Национално външно оценяване и Държавните зрелостни изпити се провеждат само присъствено при осигуряване на едни и същи условия, казват още в отговора си МОН. От ведомството разясняват още, че при неявяване на ученик по уважителна или не уважителна причина, в удостоверението за завършен начален етап, в свидетелството за завършено основно образование, или в удостоверението за завършен първи гимназиален етап - няма да бъдат вписани оценки от Националното външно оценяване.

От образователното министерство посочват още, че учениците в 12 клас могат да се явят в следваща сесия. Но за всички останали - 4-ти и 7-ми клас няма да има отделни изпити, нито самостоятелно провеждане на такива, защото целта е всички ученици да имат равен достъп и условия за провеждане на изпити, съобщава "Монитор".

Коментари

Новини Варна