IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
15:45 | 7 май 2021
Обновен: 06:08 | 17 април 2024

Децата от VI и XI клас се връщат в класните стаи от 10 май

Те ще останат на училище поне до края на месеца

По материала работи: Ставри Таргов
Децата от VI и XI клас се връщат в класните стаи от 10 май

Шестокласниците и единайсетокласниците се връщат към присъствено обучение седмица по-рано от планираното - на 10 вместо на 17 май. Съгласно заповед на здравния министър в оставка, в клас те ще останат поне до края на месеца. Учениците от 5, 9 и 12 клас, които се върнаха в училищата на 26 април, ще продължат да учат присъствено до края на тази седмица.

В началото на следващата, на 17 май, тези ученици, с изключение на зрелостниците, които завършват в петък, ще преминат отново към дистанционно обучение, за да може присъствено в училищата на тяхно място от същата дата също до края на месеца да учат седмокласниците, осмокласниците и десетокласниците.

И занапред остава възможността за провеждане на присъствени учебни занятия за всички ученици от 5-и до 12-и клас в паралелки, които са единствени в съответният випуск на училището. Учениците от 1-и до 4-и клас в цялата страна продължават да учат присъствено.

Според последните заявки от просветния министър в оставка учебната година ще приключи присъствено за всички ученици след завършването на зрелостниците, чиито последен учебен ден е 14 май.

Последните седмици от учебната година са изключително важни за подготовката на учениците от 4,7,10 и 12 клас, след като стана ясно , че въпреки дистанционното обучение техните външни оценявания и матури ще се проведат по график и от тях няма да отпада учебен материал, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна