IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
09:15 | 16 май 2021
Обновен: 02:13 | 25 април 2024

ТИР блъсна кола, четирима загинаха

Автомобилът е била заклещен от втори ТИР

По материала работи: Ставри Таргов
ТИР блъсна кола, четирима загинаха

Снимка btvnovinite.bg

Тежка катастрофа на международния път Е79 Монтана - Видин с 4 жертви и един ранен. Към 17 ч. вчера в района на село Долна Вереница тежкотоварен камион с българска регистрация се завърта и блъска лек автомобил.

Впоследствие в леката кола се удря движещия се зад нея камион с турска регистрация, така тя се озовава между двата.

Водачът на турския тир е ранен. В катастрофата участва и цистерна, превозвала нафта, която се блъска в турския камион, но щетите са минимални.

Шофьорът на българския тир е задържан.

Пред bTV 29-годишният шофьор на тежкотоварния камион обясни, че до инцидента се е стигнало заради поднасяне. Разследването за причините, довели до трагедията, се води от Окръжна прокуратура – Монтана.

Катастрофата става на прав и мокър участък, тежкотоварният камион с българска регистрация се завърта и блъска леката кола. Впоследствие в автомобилът се удря в движещия се зад нея камион с турска регистрация, така тя се озовава в преса между двата. 

В турския камион се блъска и цистерна с нафта, но щетите са минимални. Всички жертви са били в лекия автомобил. 

Двама от загиналите са семейство от видинското село Ружинци – мъж на 62 и жена на 59 г. В колата са пътували и майка и дъщеря от Белоградчик, съответно на 46 и на 22 г. Всички загиват на място.

Коментари

Новини Варна