IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
15:30 | 8 юни 2021
Обновен: 10:06 | 15 април 2024

Задържан бизнесмен осъди България в Страсбург

Исканията му за обезщетение обаче са отхвърлени

По материала работи: Ставри Таргов
Задържан бизнесмен осъди България в Страсбург

Бизнесменът Миню Стайков е поредният задържан, осъдил България в Европейския съд по правата на човека.

Магистратите са се съгласили с жалбата му, че над 2-годишният период на задържането му е бил прекомерен, но са отхвърлили искането му за обезщетение.

Новината завари Стайков в Специализирания наказателен съд, от който той иска да му наложи по-лека мярка за неотклонение заради участието му в предсрочните парламентарния избори:

"Това не е толкова важно. Важното е ние като хора да постигнем справедливост. Като казвам "ние", разбирам целият народ, защото вие бяхте свидетели и сте свидетели на всичко, което се случва в страната. Всяка една такава кауза е поне със справедливи намерения".

В началото на септември 2018 г. Миню Стайков беше задържан и обвинен със сина си Стайко и още няколко души за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, пране на пари и производство на цигари без бандерол. В деня, в който изтиче максималният му 8-месечен срок на задържане, беше обвинен за злоупотреба с еврофондове за над 11 млн. лева и така задържането му беше продължено.

В момента той е под домашен арест, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна