IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
15:45 | 20 юни 2021
Обновен: 06:03 | 29 март 2024

Починалата родилка била с увреден бял дроб след ковид

Нейният мъж ще иска независима медицинска експертиза

По материала работи: Ставри Таргов
Починалата родилка била с увреден бял дроб след ковид

Починалата родилка

29-годишната родилка, която почина в сряда по време на планирано секцио в благоевградската болница, била с тежки белодробни усложнения след прекаран COVID-19. Имала е сериозни промени в дробовете, особено в единия, разбра репортер на "24 часа".

Младата жена е прекарала коронавирусна инфекция преди няколко месеца и е лежала в ковид-сектора на АГО, но се възстановила бързо и не е имала оплаквания.

Евгения, която има 3-годишно момченце, почина на операционната маса в сряда, още докато й е поставяна упойката. Само за няколко минути е починала и екипът не е успял да извади бебето - момиченце, което трябвало да бъде кръстено на баба си Рая. Първото си дете е родила също със секцио.

Мъжът, с когото живее на семейни начала и който е баща на децата, е категоричен, че ще иска независима медицинска експертиза.

Директорът на болницата д-р Огнян Митев е назначил вътрешна проверка, но тя още не е приключила. Медицински надзор също започна проверка на трагичния случай.

И от прокуратурата се самосезираха по медийни публикации и започнаха предварителна проверка, за да установят дали има данни за извършено престъпление.

Коментари

Warrezz ( преди 2 години )
Естествено, че е извършено престъпление. Аман вече *** лекари да си измиват ръцете с тъпия Ковид...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 3
Новини Варна