IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
10:45 | 28 юни 2021
Обновен: 21:39 | 25 април 2024

Грешен тест за наркотици превърна шофьор в заложник

Наложили му административно наказание, че шофирал под въздействието на амфетамини, а автомобилът му бил спрян от движение

По материала работи: Ставри Таргов
Грешен тест за наркотици превърна шофьор в заложник

Животът на мъж от Асеновград се е превърнал в кошмар. Заради най-неочаквана от него причина – бил спрян от полицията за рутинна проверка за наркотици.

Така за минути - от свободен гражданин, той се оказал с белезници на ръцете. И още - заподозрян, с бързо досъдебно производство.

"Сложиха ми белезници, закараха ме в болницата и там ми взеха кръв и урина. Взеха ми книжката, свалиха ми номерата на колата. Дойдоха две-три патрулки, събра се един голям панаир. Все едно съм едва ли не някакъв престъпник.

Изкараха ме вън пред полицията и ми казаха, че ще тарашат колата. Нямаше нищо, а те няма и какво да намерят в колата, защото аз нямам такива субстанции – нещо незаконно в автомобила си, съобщава "Нова".

Аз бях шокиран, защото разбрах, че няма така да ме пуснат да си тръгна", разказа за абсурдните си премеждия пред Нова тв възмутения Емил Узунов.

След това го закарали в дома му, под конвой.

"Пристигнахме, около 5-6 човека започнаха да тарашат апартамента. Нищо не намериха, просто законът е такъв, че ги задължава… След това е ясно – задържаха ме за 24 часа", допълва той.

Наложили му административно наказание, че шофирал под въздействието на амфетамини, а автомобилът му бил спрян от движение - като предмет на предстоящо дело срещу него.

"Сега съм един пазач на тази кола", възропта Узунов.

Адвокатите му твърдят, че трябва да чака, защото в момента няма полезен ход.

Сега чака резултатите от кръвната си проба, макар той да си е направил в частна лаборатория, която потвърдила, че не е взимал дрога.

Мислил, че скоро ще се случат нещата. Тестът би трябвало да излезе до месец, а той чакал, просто си чакал. А след като се свързал с лабораторията, оттам му казали, че в момента работели кръвни тестове за два месеца и половина назад.

Коментари

Стефани ( преди 2 години )
Пострадалият господин има право да осъди полицията заради грешния тест и за пропуснати ползи заради кръвнта проба на лабораторията която му казала че в момента работели кръвни тестове за два месеца и половина назад. Щом си прав, търси си правата момче. Живеем в трудни времена.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
и вие сте в кюпа ( преди 2 години )
частна лаборатория в комбинация с Нова тв Значи е член на ГЕРБ и е лапал дрога.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна