IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
16:00 | 28 юни 2021
Обновен: 10:36 | 29 април 2024

Служители от столичния електротранспорт заразени с индийския щам

Само един от тях е в болница

По материала работи: Ставри Таргов
Служители от столичния електротранспорт заразени с индийския щам

Служители на столичния електротранспорт са хората, чийто проби излязоха положителни за индийския вариант на COVID у нас. Това съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

За момента все още се проучва дали някой или всички от тези хора са имали пътуване в чужбина, където е възможно да са се заразили, или разпространението е станало на местно ниво. Продължава епидемиологичното проучване за контактните на тези хора, както и дали са били ваксинирани, обясни проф. Христова.

Чужденецът, чиято проба излезе положителна за южноафриканския вариант, пък е от ЮАР. Той също е под домашна карантина.

Само един от седемте заразени с индийския вариант е хоспитализиран, останалите са били под домашна карантина. Трима от заразените са на възраст между 30 и 40 г., другите четирима между 40 и 50 г.

Симптомите на индийския щам не се различават от останалите варианти и за момента не водят до по-тежко протичане, обясни още проф. Христова, цитирана от "24 часа".

Коментари

Новини Варна