IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
10:00 | 25 август 2021
Обновен: 13:06 | 13 май 2024

Вариант от МОН за ковид вълната в забавачките: Бебетата в яслите – с маски!

Това ще стане, ако сме в "жълта", "червена" и "тъмночервена" зона

По материала работи: Ставри Таргов
Вариант от МОН за ковид вълната в забавачките: Бебетата в яслите – с маски!

„Днес сутринта пристигнаха указанията от МЗ, които прецизират някои от нашите насоки. Ще ги вземем в пълна степен. Вместо 15% да е границата от болните ученици за преминаване в дистанционно обучение, да бъде 10%". Това обяви образователният министър проф. Николай Денков на брифинг.

"Също има някои указания за носене на маски и двете допълнения, които прави Министерство на здравеопазването, са свързани с факта, че Делта вариантът на вируса е доста по-заразен и по-лесно се разпространява сред децата", добави министърът.

„Учениците от първи до четвърти клас и децата в детските градини, ако сме в "зелената" зона, могат да бъдат без маски. Ако сме в "жълта", "червена" и "тъмночервена", тогава и те трябва да са с маски.

Предвид това, че и ваксинираните могат да пренасят вируса, трябва и персоналът, който е имунизиран, да носи маски", уточни министърът на образованието,цитиран от "Труд".

Коментари

Новини Варна