IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
08:45 | 29 август 2021
Обновен: 14:53 | 12 май 2024

Области в червено ли? Купонът продължава да тече с пълна сила

Във Варна и Пловдив заведенията са препълнени

По материала работи: Ставри Таргов
Области в червено ли? Купонът продължава да тече с пълна сила

Навлизането на области в червената зона не спира провеждането на многохилядни събития в тях. "Капана фест" в Пловдив и "Миндя рок фест" край Велико Търново привлякоха хиляди посетители през почивните дни.

Във Варна и Пловдив екипи на БНТ видяха заведения, препълнени с хора. И трите области са в червената зона.

"Капана фест" в Пловдив започна с много настроение, но и със засилени проверки и глоби от здравната инспекция.

"Констатирахме нарушение на противоепидемичните мерки. Сервитьорът обслужваше клиентиq без да е поставил защитна маска за лице", заяви Петя Чочоранова, инспектор в РЗИ-Пловдив.

И докато заведенията подлежат на редовни проверки, то спазването на дистанцията по улички и площади в "Капана" се оказва по-големият проблем.

Нощният живот във Варна кипи, заведения са пълни далеч над половината.

По-предпазливи са посетителите на 13-ото издание на "Миндя рок фест" край Велико Търново. Заради COVID - миналата година събитието не се състоя.

Събитието е единственото масово мероприятие в региона, след като през седмицата в 9 от 10-те общини на област Велико Търново бяха отменени всички подобни прояви до края на септември.

"Хората искат да се събират, събираме се с всички предпазни мерки, с дезинфектанти, маски ще раздаваме. Така борим и общия страх от този COVID, така борим и чувството за самота, което се появи, така се връщаме към нормално съществуване", заяви организаторът проф. Евгени Дайнов.

Организаторите имаха идея по време на феста да бъде разкрит и пункт за ваксинация, но от здравната инспекция прецениха, че това не удачно по време на такъв тип масови мероприятия.

Коментари

Новини Варна