IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
09:15 | 31 октомври 2021
Обновен: 15:15 | 3 май 2024

Туристка загина след тежко падане в Пирин планина

На помощ бе пратен военен хеликоптер, но жената е издъхнала в болницата

По материала работи: Ставри Таргов
Туристка загина след тежко падане в Пирин планина

Туристка загина след тежко падане в улей в Пирин планина. Въпреки светкавичната спасителна акция с участието на военен хеликоптер "Кугар" 53-годишната жена е починала в болница.

Сигналът в Планинската служба в Банско е постъпил в късния следобед вчера. Съобщено е, че жена е паднала в улей в района на връх Джано.

Неин близък, с когото били на преход, обяснил на спасителите, че се е подхлъзнала и така е паднала в улея. Тъй като жената е била с тежки наранявания и изпаднала в безсъзнание, спасителите са потърсили съдействие от военните служби за акцията по издирването.

Екипаж от състава на 24-та авиационна база Крумово с вертолет "Кугар" се е включил в операцията. Вертолетът е излетял в 16:24 ч. от авиобазата, за да се включи в издирването на туристката.

Около 17 ч жената е открита и качена на хеликоптера, където е реанимирана. Транспортирана е до болницата в Разлог, но за съжаление, е загубила живота си, съобщава БНТ.
 

Коментари

Новини Варна