IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
16:00 | 3 ноември 2021
Обновен: 18:54 | 25 април 2024

18-годишна родилка почина в болницата

Била приета в безсъзнание там преди 2 дни

По материала работи: Ставри Таргов
18-годишна родилка почина в болницата

В ямболската областна болница е образувана вътрешна проверка за смъртта на 18-годишна родилка от Стралджа, съобщи пред журналисти директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон” д-р Панайот Диманов.

По думите му бременната в осмия месец е приета в болницата в безсъзнание преди два дни. Извършени са незабавни реанимационни действия от дежурния екип в родилното отделение. Въпреки усилията на лекарите жената е починала 20 минути по-късно.

Родилката е транспортирана до лечебното заведение от екип на Спешна помощ. Преди това е прегледана в дома й, но била в задоволително състояние.

Направена е манипулация с медикаменти, но състоянието на жената не се подобрило. При второто посещение на спешните медици тя е откарана в болницата.

„Няма отказано повикване или забавяне въпреки огромната натовареност на екипите покрай COVID-19. Действията на колегите са били адекватни”, каза за БТА началникът на филиала на ЦСМП-Ямбол д-р Атанас Парушев.

Направена е аутопсия, която е потвърдила първоначалната диагноза - прееклампсия. „Това е тежко усложнение вследствие на бременността. За съжаление, жената не е била проследявана изобщо от акушер-гинеколог”, заяви директорът на болницата Диманов.

Назначената по случая лекарска комисия не е установила пропуски. Очакват се резултатите и от проверката в Спешна помощ, съобщава Нова.

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Edin ot ekipa ( преди 2 години )
Daa bratleta prodavat na horata sarzata babrazsite i temp podobni za
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна