IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
14:30 | 7 ноември 2021
Обновен: 03:24 | 26 март 2024

Тестовете излишни при заболяемост под 250 на 100 000 заразени

Това обяви министър Денков

По материала работи: Ставри Таргов
Тестовете излишни при заболяемост под 250 на 100 000 заразени

81 хиляди тестове за Covid-19, с които ще бъдат изследвани учениците в София пристигнаха, днес. Според министъра на образованието Николай Денков количеството ще е достатъчно за тестване на децата в следващия месец. Тестове вече са получени в девет области на страната.

Утре се очаква да е ясен процентът на родителите, които са съгласни децата им да бъдат тествани, за да се върнат в класните стаи:
 "Тестването ще продължи дотогава, докато е висока заболеваемостта в страната и в съответната област и община. Защото в края на краищата, всичко всичко продължаваме да го гледаме на ниво община.

Както знаете, в последната заповед на министъра на здравеопазването е дадена граница от 250 заболели на 100 000. Т.е., ако паднем под 250 в дадена община, ще стане излишно и тестването", каза министър Николай Денков.

От образователното министерство напомнят, че предложението за тестване предвижда то да се провежда в класната стая от медицинско лице, преподавател, или непедагогически специалист, определен от директора на съответното учебно заведение, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна