IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
09:00 | 19 януари 2022
Обновен: 00:43 | 17 март 2024

Катаджии – нарушители, спряха кола с палка на "Тракия". Законът не им дава!

Шофьор е подал сигнал и до ГД "Национална полиция"

По материала работи: Ставри Таргов
Катаджии – нарушители, спряха кола с палка на "Тракия". Законът не им дава!

Шофьор сигнализира, че служители на МВР нарушават Закона за движение по пътищата, като спират автомобили за проверка със стоп палка на магистрала "Тракия".

Мъжът е подал сигнал за това и в писмен вид в приемната на МВР. Според него представители на органите за реда са се съгласили в разговор, че: "за да ви спрат е нужно това да стане от последващ ви автомобил с включена светлинна и звукова сигнализация, който може да ви спре, единствено след като ви отбие на на местата установени за спиране като паркинги и бензиностанции или ви изведе през изход на магистралата, извън нея, но не и в аварийната лента".

Вижте целия сигнал на Камен Орешков в социалната мрежа Фейсбук:

"Един съвет към всички водачи, движещи се по АМ "Тракия"! НЕ спирайте на стоп палка на магистралата!

Служителите на МВР нарушават ЗДП и ППЗДП , създавайки предпоставки за ПТП. Самите служители, нарушавайки закона, принуждават и вас да го нарушавате. Подал съм сигнал в писмен вид в приемната на МВР-Вх.489700-297 от 12.01. 2022, който е пренасочен към ГД Национална полиция.

Преди малко разговарях и с дежурния на ГД Национална полиция. По сигнала се работи в момента и човека също се съгласи, че подобно спиране е незаконно.

За да ви спрат е нужно, това да стане от последващ ви автомобил с включена светлинна и звукова сигнализация, който може да ви спре, единствено след като ви отбие на на местата установени за спиране, като паркинги и бензиностанции или ви изведе през изход на магистралата, извън нея, но не и в аварийната лента!"

Оказва се, че много водачи не знаят за правата си, като се притесняват, че ако не спрат, ще претърпят санкции.

Припомняме, че наскоро друга ситуация, свързана с контрола по пътищата на страната разбуни духовете на водачите.

Пловдивският районен съд засече камера на Пътна полиция, която измерва незаконно скоростта на водачите на изхода на Пловдив в посока село Труд.

Магистратите смятат, че става дума за незаконосъобразен видеоконтрол, защото автоматичното средство за контрол е поставено на място, на което въведеното преди това с пътен знак ограничение от 60 км/час вече не действа. Въпреки това на база направените снимки шофьори получават фишове.

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
Пътища няма пътни полицаи много, е това ако не е парадокс и на какво се дължи.?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Пенчо ( преди 2 години )
И къде точно в ЗДвП и ППЗДвП пише, че е забранено?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 1
Димитър Димитров ( преди 2 години )
На мен ми вдигнаха стоп палка на Тракия. Аз неспрях но получих акт. Обжалвахго и отпадна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 2
Тони Шунин ( преди 2 години )
На магистрала Люлин често стоят на началото на първи тунел.Спрян камион за проверка трудно ускорява но вече е в тунела и някои път засичането е опасно.Да полицаите иска да си гледат работата но нещата не ги обмислят и от там идва *** като полицаи...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна