IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
12:00 | 3 февруари 2022
Обновен: 08:36 | 24 април 2024

Детето на починалата в Спешния център във Враца остава с баба и леля си

То ще продължи да се отглежда на същия адрес в обкръжението на най-близките си роднини

По материала работи: Ставри Таргов
Детето на починалата в Спешния център във Враца остава с баба и леля си

Момченцето на 43-годишната Миглена, която почина, докато чакаше помощ в Спешното отделение на врачанската болница, остава с баба си и леля си.

След консултации с най-близките му роднини, отдел "Закрила на детето" - Враца, ще предприеме мярка на закрила на детето, а именно "настаняване в семейство на близки и роднини".

Така детето ще продължи да се отглежда на същия адрес в обкръжението на най-близките си роднини.

Грижите за него ще поемат бабата и дядото по майчина линия с помощта на лелята, съобщиха от агенцията.

Социалните вече предприели и други действия според правомощията си за оказване на психологическа и материална подкрепа на детето, чиято майка почина на 30 януари.

Сестрата на починалата жена обясни, че момченцето вече знае, че мама няма да се върне, защото е ставала звездичка в небето, че то остава да живее в същия дом заедно с тях, ще го гледа със своите деца - неговите братовчеди, ще продължи да ходи в същата детска градина. Увери и че ще се работи с психолог.

Мъжът на починалата Маги живее с нея на семейни начала, но детето е от предишен брак. Таткото е починал от рак, още преди синът им да навърши 2 г.

Момченцето вече получава наследствена пенсия за другия си починал родител. Семейството е консултирано за възможността да бъде подпомогнато с помощи съгласно закона, както и по отношение на реда за учредяване на настойнически съвет, обясняват още социалните.

Коментари

Новини Варна