IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
14:20 | 8 февруари 2022
Обновен: 20:14 | 24 април 2024

78-годишен с ковид си плю на петите и избяга от болницата

Търсят го вече шести ден

По материала работи: Ставри Таргов
78-годишен с ковид си плю на петите и избяга от болницата

Възрастен мъж с коронавирус избяга от болницата в град Бяла. Шести ден неговите близки не могат да го открият. 78-годишният Димитър Димитров от село Раданово е обявен за общодържавно издирване.

Възрастният мъж е в неизвестност от около 19.00 часа на 2 февруари, където в болницата в Бяла е видян за последно. В лечебното заведение постъпва вечерта на 31 януари, когато се почувствал зле. Оказва се, че е с положителен тест на COVID-19. Настанен е в ковид отделението.

"Той издебва момента, когато вечерта в 7.00 часа се сменят смените и сестрите трябва да си предадат болните и всичко. През вратата излиза, охраната го връща с думите, че няма право да излиза, но той преодолява охраната. Все пак не можем да упражняваме насилие. Хукнал е по уличката.

Охраната ни уведоми своевременно. Веднага им казах да го търсят в района, но не успяхме да го видим. Дори с личния си автомобил слязох до парка, но не го видяхме никъде. Казах им веднага да отидат в полицията и да кажат как е облечен", обясни пред БНТ управителят на болница "„Юлия Вревска" Димитър Димитров.

Таня Тодорова, която е публикувала апел за помощ в социалните мрежи, разказа пред екипа ни, че на регистратурата в болницата са имали нейния телефон за връзка, но са я уведомили дни по-късно след изчезването на Димитър. Той все още не е открит.

Коментари

Новини Варна