IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
12:20 | 11 февруари 2022
Обновен: 00:43 | 11 април 2024

Пореден абсурд: РЗИ обяви жива учителка с ковид за починала

Инспекторите дори я заплашили с полиция, защото нарушила изолацията си...

По материала работи: Ставри Таргов
Пореден абсурд: РЗИ обяви жива учителка с ковид за починала

Учителката Мирослава Дякова разказа, че е получила информация от РЗИ в столицата, че лице с нейното ЕГН е починало от ковид.

Това се е случило след като тя е установила с тест, че е позитивна за вируса на 29 януари. Преди това тя е била в карантина, защото майка ѝ е болна.

Два дни след това симптоми се появяват при детето ѝ. Тя вика "Бърза помощ", като екипът установява болестта му, но заявява, че жената трябва да отиде в ковид зона, за да бъде регистрирана като болна.

След няколко неуспешни опита да се свърже с РЗИ в столицата по телефона, Дякова в крайна сметка нарушава карантината, за да съобщи за заболяването си в инспекцията.

„Там ми казаха, че лицето с това ЕГН е починало”, разказа учителката. Служителите също така ѝ казали, че ще извикат полиция, защото е нарушила изолацията си.

По-късно в официален отговор на въпроси на БНТ от столичното РЗИ отричат случая. Те са категорични, че жената не е включена в списъка на починалите, съобщава glasnews.bg.

Коментари

Новини Варна