IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
14:00 | 20 февруари 2022
Обновен: 11:17 | 7 май 2024

Математик: Дните на Омикрон изтичат

Филмът не е "Бързи и яростни", а "Неваксинирани и инатести", написа проф. Витанов

По материала работи: Ставри Таргов
Математик: Дните на Омикрон изтичат

Трендовете един по един се пречупват - и на заболеваемостта, и на заетостта на болничните легла. Остава само този с високата смъртност. Дните на Омикрона изтичат. Това написа във фейсбук математикът от БАН проф. Николай Витанов, цитиран от "Монитор".

"Оставете "Хари Селдън" да пресече докрай тази вълна. Радвайте се, че има нещо което да компенсира филма, в който се е вкарала част от народа. Филмът не е "Бързи и яростни". Филмът е "Неваксинирани и инатести". Този филм води до висока смъртност. Целта на "Хари Селдън" е да пречупи този тренд. До края на другата седмица", пише Витанов.

Той изтъква, че регионите започват един по един да излизат от червената зона.

"Въпрос от викторинката на Витанов: Кой регион ще е следващият, който ще излезе от червената зона. Погледнете картата днес. Погледнете я утре. "Хари Селдън" работи. Смъртността - и тук "Хари Селдън" ще оправи набърканите каши. Следва пречупване на тренда на високата смъртност", казва още математикът.
 

Коментари

Новини Варна