IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
14:30 | 28 юли 2022
Обновен: 06:36 | 19 април 2024

Комбинация от райски газ и алкохол вкара тийнейджър в болница

Лекуват го в токсикологията

По материала работи: Ставри Таргов
Комбинация от райски газ и алкохол вкара тийнейджър в болница

15-годишно момче изпадна в безсъзнание след употреба на райски газ и алкохол в дискотека в Правец. То е откарано в токсикологията в „Пирогов“. Тестът с дрегер е показал 1,43 промила алкохол. За това разказа неговата майка – Елица Йорданова, във „Фейсбук“.

„Това не е разказ за вредите от алкохола, нито за възпитанието, нито за това кой за какво е отговорен или виновен в конкретната ситуация. Това е разказ за всеобщото малодушие, за страха в малкия град и за мълчанието на агнетата“, пише майката.

Тя отправя въпроси защо в дискотеките се допускат малолетни деца с „хвърчащи, попълнени от когото и да е декларации“, както и защо там се продават алкохол и райски газ на същите тези малолетни лица.

Междувременно КЗП продължава с масираните и денонощни проверки в заведенията и дискотеките за продажбата на райски газ. 

Граждански организации пък предлагат законови промени, с които да се наложи забрана върху свободната му продажба, информира bTV.

Коментари

Гого ( преди 1 година )
Не прочетох, спортистчето и доброто момче, да е било отвлечено на сила в дискотеката,и да са наливали с фуния в устата му?! Попаднало е на добри приятели, и не добри родители. А що се отнася до райския газ, и наркотиците, те са рожба на демокрацията-всички управляващи до сега. Нали са били войници,и са се клели че ще дадат живота си за тази държава- те я окрадоха. Обикновенни предатели. За това гласуваме с погнуса за тях, рушителите на България!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна