IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
16:40 | 8 септември 2022
Обновен: 06:38 | 25 април 2024

Спасителят, извадил от морето давещи се жени, починал от инфаркт

Аутопсията показала, че имал проблеми със сърцето и възрастови изменения

По материала работи: Ставри Таргов
Спасителят, извадил от морето давещи се жени, починал от инфаркт

Инфаркт е покосил 69-годишния спасител Петър Атанасов, който помогна на две давещи се жени в Слънчев бряг на 7 септември, установи проверка на "24 часа".

Аутопсията показала, че спасителят имал проблеми със сърцето и възрастови изменения, довели най-вероятно до фаталния край.

Както "24 часа" съобщи снощи, инцидентът е станал около обяд вчера, на плажа между 15 и 16 спасителен пост. Две летовнички, влезли навътре в морето, започнали да се давят. 69-годишният Петър реагирал светкавично и се хвърлил в морето. Успял да изведе двете жени до безопасна зона в морето и ги предал на свои колеги. Докато те изкарвали жените на пясъка Петър издъхнал. Колегите му го видели да лежи по очи във водата.

Започнали да го реанимират преди идването на медицински екип, но за съжаление краят се оказал фатален, разказа Иван Георгиев, началник на Водоспасителната служба в най-големия ни морски курорт.

Според него същите две жени още няколко пъти са били вадени от спасители на 7 септември, на различни места по плажа.

Много от колегите сме се учили от Петър, той беше спасител още през 90-те, а при нас е от първия ни работен ден в Слънчев бряг. Винаги оставаше до края на сезона. До последно изпълни служебния си и хуманен дълг, каза Иван Георгиев, който е с над 20 г. стаж във водното спасяване, трупал опит в България и чужбина.

Той предупреди, че до 30 септември в Слънчев бряг ще има спасители, но тяхната бройка е редуцирана.

"Съобразяваме се с броя на туристите, но голяма част от нашите кадри са ученици, студенти и преподаватели, които след 1 септември се прибират по родните си места", обясни Георгиев.

Коментари

Новини Варна