IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
14:40 | 11 септември 2022
Обновен: 23:43 | 29 април 2024

Преди 15 септември у нас се търсят учители в 448 училища

Става въпрос за преподаватели предимно по информационни технологии, математика и чужди езици

По материала работи: Ставри Таргов
Преди 15 септември у нас се търсят учители в 448 училища

Дни преди 15 септември у нас се търсят учители в 448 училища и детски градини. Това заяви пред bTV образователният министър Сашо Пенов.

Става въпрос за преподаватели предимно по информационни технологии, математика и чужди езици. Но за постоянен недостиг на кадри не може да се говори, допълни Пенов.

На този фон навсякъде учебната година ще започне присъствено.

"Надявам се така да продължи, защото това е основната форма на обучение и гарантира нормалното развитие на учебния процес, на отношението между деца и учители. Само в краен случай, когато обстановката е такава, че не може обективно да се продължи учебния процес, ще се премине към електронна среда.

А когато имаме 2-3 деца от паралелка са заразени, ще се изолира самата паралелка, а останалата част от училището да продължи да работи“, заяви образователният министър Сашо Пенов.

Образователният министър заяви, че заедно с местната власт в Карлово следят ситуацията и към този момент учебната година в наводнените села ще започне по график.

Коментари

Новини Варна