IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
18:19 | 27 май 2015
Обновен: 20:44 | 20 април 2024

Пазарджик пак на нож срещу ромските пиршества

Правели частни партита в дворовете си и вдигали ужасен шум

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка Булфото

Няма никаква полза от промените в Наредбата за обществения ред в Пазарджик, защото шумните ромски тържества на открито отново започнаха, каза за "Фокус" Любка Кискинова от Гражданския инициативен комитет "Ред и спокойствие".

"Утре ще отидем на сесията на Общинския съвет и ще поискаме да се преразгледа текста за забраната на шумните тържества на открито. Ще поискаме да отпадне формулировката "когато те нарушават обществения ред", защото това трябва да се докаже чрез замерване и така нататък, а това ни връща в изходна позиция. Имаше тишина около месец и половина, но сега на малцинството се обясни, че могат да правят частни партита в дворове и отново започна монтирането на силни уредби", каза още Кискинова.

По думите й ситуацията отново си е същата, а хората са принудени да търпят невъобразим шум. Кискинова допълни, че за гражданите е без значение дали тържествата на ромите се провеждат в междублоковото пространство или в двора.

Тя бе категорична, че ще се борят за нов текст в Наредбата за обществения ред в Пазарджик, който да налага пълна забрана на шумните ромски тържества на открито, съобщава Dnes.bg.

Черно море

 

 

 

Коментари

Новини Варна