IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
14:00 | 18 октомври 2022
Обновен: 19:40 | 28 март 2024

Лекарство за синузит дава положителен резултат за наркотици

Заради стреса в МВР се използват медикаменти за успокояване

По материала работи: Ставри Таргов
Лекарство за синузит дава положителен резултат за наркотици

И лекарство за синузит дава положителен резултат за наркотици. Това каза по Нова телевизия Генади Тенев, зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР).

Той увери, че федерацията подкрепя тестването на униформените, но не одобрява начина, по който това се прави. „Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни”, смята той.

По думите на Тенев тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати. Синдикалистът обяви, че вече има служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици. Това обаче се дължало на лекарства, които приемат.

"Първо ще излезе фактът, че в МВР се използват лекарства за успокояване, което от години нашата организация е правила два пъти изследване и сме го подчертавали – от високия стрес и натоварване, но това се крие от МВР. Сега ще излязат и тези резултати от тестовете”, категоричен е Тенев, цитиран от 24 часа.

Коментари

Новини Варна