IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
14:20 | 17 януари 2023
Обновен: 08:39 | 25 април 2024

По 300 000 лева на семейство за разменените бебета

Исковете не са внесени още официално

По материала работи: Ставри Таргов
По 300 000 лева на семейство за разменените бебета

По 300 000 лева на семейство обезщетение поискаха адвокатите на двете майки от болница "Шейново" за размяната на бебетата. Исковете не са внесени още официално, коментира Стоян Стойков, адвокат на една от майките.

"Коментарът за тези обезщетения е на базата на предложението на болницата да плати доброволно. Към момента няма още нищо официално, депозирано, както изисква болницата.

Това беше един предварителен разговор, в който болницата покани двете страни да говорят за това, въпреки че ние не желаехме да говорим към онзи момент.

В разговора между нас като адвокат и болничната администрация се коментираше сумата, от наша страна ние на въпроса какво според нас е справедливото обезщетение, ние казахме – на всяка една от майките по 300 000 лв.", заяви адвокат Стойков.

Днес официално адвокатът на Севда Михайлова Тодор Мангъров внесе искане за обезщетение в деловодството на болница "Шейново", съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна