IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Общество
16:00 | 6 февруари 2023
Обновен: 05:50 | 25 март 2024

Изпратихме 58 пожарникари и техника на помощ в Турция

Мобилизирани са и хора от столична община и БЧК

По материала работи: Ставри Таргов
Изпратихме 58 пожарникари и техника на помощ в Турция

Иван Демерджиев

58 пожарникари и 20 броя различна техника отиват в Турция, от Столична община също ще дадат техника и ще пратят хора, както и от Българския червен кръст.

Те ще помагат при справянето с щетите от земетресението, при което загинаха над 200 души. Това съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев, цитиран от 24 часа.

От Хърватия, Чехия, Франция, Гърция, Нидерландия, Полша и Румъния бързо бяха мобилизирани екипи за издирване и спасяване в градовете в подкрепа на екипите за първа помощ на място. Италия и Унгария също предложиха своите спасителни екипи на Турция, съобщиха от ЕК.

Координационният център за реагиране при извънредни ситуации е в пряк контакт с властите в Турция, за да координира по-нататъшната подкрепа, ако е необходимо.

Спътниковата система на ЕС „Коперник“ също беше задействана, като се предоставят спътникови карти, изготвени от услугата за управление на извънредни ситуации на „Коперник“.

ЕС е готов също така да подкрепи засегнатите в Сирия чрез своите програми за хуманитарна помощ. 

Междувременно нов силен трус с магнитуд 7,8 по Рихтер удари Турция.

Коментари

11g 23g ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна