IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
11:20 | 11 февруари 2023
Обновен: 23:46 | 25 април 2024

Изпратихме 4 т хуманитарна помощ за пострадалите от трусовете в Турция

Тя включва основно топли завивки

По материала работи: Ставри Таргов
Изпратихме 4 т хуманитарна помощ за пострадалите от трусовете в Турция

Снимка БНР

България изпраща още помощ към пострадалите от земетресението райони на Турция - на борда на двата военни самолета "Спартан".

С полет от летище “Враждебна” тази сутрин замина хуманитарна помощ - топли завивки и спални комплекти, осигурени от Българския червен кръст, както и 9-има спасители.

Това съобщи главен комисар Александър Джартов, като уточни, че със същия полет следобед ще бъдат върнати първите изпратени спасители, както и кучетата, които търсеха оцелели:

"Днес изпращаме хуманитарна помощ, която е малко повече от четири тона и се състои основно от топли завивки. Тя е осигурена от Българския червен кръст . Допълнително изпращаме и екип от 9 спасители – 8 от столична община и един от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", които да подменят екипа, който беше изпратен в понеделник", каза главен комисар Александър Джартов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението”.

Превоз на дарения организират и от Съюза на международните превозвачи у нас, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна