IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
16:40 | 19 март 2023
Обновен: 20:29 | 26 април 2024

Жена се размина с наказание за неспазена карантина

Излизала да храни котки

По материала работи: Ставри Таргов
Жена се размина с наказание за неспазена карантина

Столичанка се размина без наказание за неспазена карантина по време на епидемията от Ковид - 19. Срещу М. С. е било образувано наказателно дело, но на две инстанции съдът я оправда, защото излизала от дома си за кратко, да храни улични котки.

На 30 март 2020 г. М. С. пристигнала у нас през ГКПП-Аерогара София със самолетен полет от Великобритания. Получила предписание за поставяне под карантина за срок от 14 дни.

На 1 април обаче около 14,30 ч. тя напуснала апартамента си, излязла в задния двор на кооперацията, за да нахрани улични котки. Същото направила и на следващия ден.

Софийски районен, а след това и Софийски градски съд приемат, че напускане на жилището за изключително кратък времеви диапазон, съпътствано с предвижване само и единствено до задния двор на кооперацията, е инцидентна проява и малозначително нарушение, което не е престъпно и я оправда окончателно, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна