IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
12:32 | 6 юни 2015
Обновен: 10:28 | 29 април 2024

Дете пропадна на качване в метрото

Общината слага лайсна, с която да "запълни" празнината

По материала работи: Ставри Таргов
Дете пропадна на качване в метрото

4-годишно момиченце пропадна между вагона на влака и станцията, докато се качваше на метрото. Инцидентът е станал преди две седмици на спирка „Жулио Кюри”, разказа майката пред БНТ.

За щастие до сериозни травми не се е стигнало, детето се е разминало само със синини и уплаха. То пропаднало докато се качвало с майка си във вагона. Жената бутала детска количка с по-малкото си дете и държала момиченцето за ръце.
„Стъпвайки на мотрисата, мисля, че се е подхлъзнала или нещо такова, защото кракът й попада навътре и аз докато качвам количката тя постепенно падна цялата в разстоянието между перона и мотрисата”, разказва Екатерина Пенева, майка на малката Ева.

Пътниците се развикват, машинистът разбира, че нещо се е случило и не потегля.

„Детето за щастие беше адекватно, успя да стане. Наведох се, подадох ръце и я изтеглих от дупката. Благодаря се на Бога, отървахме се само с синини и уплаха”, обясни още жената.

Междувременно от Столична община обещаха спешни мерки заради инцидента. Директорът на „Метрополитен” обясни, че на спирката на метрото ще бъде добавена лайсна. Друго не може да се направи за обезопасяване на мястото, защото иначе влаковете ще се удрят в перона.

„Тази празнина ще бъде намалена, влаковете ще влизат с 40 км. Нормите са спазвани, ако скоростта на влака е по-малка”, каза още Братоев пред „Фокус”.

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна