IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
18:52 | 8 юни 2015
Обновен: 00:20 | 21 април 2024

Протестиращи: Янки, вървете си у дома

Рехав протест срещу договора за свободна търговия между САЩ и ЕС

По материала работи: Борис Проданов
Протестиращи: Янки, вървете си у дома

Скромен протест срещу споразумението за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) се проведе тази вечер в София, предаде репортер на БГНЕС.


Пред сградата на Народното събрание десетина души се събраха, за да изразят своите опасения относно договора за свободна търговия между САЩ и Европейския съюз, който предизвика редица протести и мероприятия от двете страни на Атлантическия океан.


Протестиращите призоваха българските народни представители да вземат позицията срещу ТПТИ и да я защитят като обща позицията на страната ни.


"Янки, вървете си у дома" бе един от плакатите, нарисувани ръчно от неколцината протестиращи. Те разполага и с няколко от печатните плакати срещу ТПТИ, които преди няколко месеца групата на Европейската левица в Европейския парламент издигна на заседание в Брюксел.


Основен организатор на днешното мероприятие пред парламента беше Румен Дечев, който преди няколко седмици имаше среща у нас с българския евродепутат от гръцката СИРИЗА и Европейската левица. Именно левите и зелените в ЕП са сред най-яростните противници на ТПТИ.

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна